- Global Voices на македонски - https://mk.globalvoices.org -

Фудбалска анализа на ФИФА Светското првенство во Бразил 2014

Категории: Западна Европа, Шпанија, Граѓански медиуми, Спорт

Интернационалниот фудбалски фан Алберто Палмас ги анализира [1] најдобрите тимови што учестуваа на Светското првенство во Бразил ФИФА 2014 [2]. Тој се осврнува на генералната изведба на националните репрезентации, најдобрите играчи и други теми. Тој почнува со Германија:

Ha ganado el Mundial. Es la mejor y ha sido la mejor en el mundial. Muy superior a sus rivales, gracias a su espectacular juego de toque y a su infalible artillería arriba. Es una máquina casi imposible de ganar. Solo se lo puso difícil Argelia, Francia y en la final Argentina. A los demás equipos los vapuleó.

Германија го освои Светскиот куп. Тие се најдобриот тим и беа најдобри за времетраење на целиот турнир. Тие се супериорни во однос на нивните ривали, благодарение на нивниот спектакуларен стил и нивната артилерија која не промашува. Тоа е машина која е речиси невозможно да се порази. Само Алжир им предизвика потешкотии, Франција и Аргентина на последните мечеви. Сите други тимови беа смачкани.

Доколку сте страстни фанови на интернационален фудбал како Алберто, можете да го следите на неговиот блог [3] и на Твитер [4].

Овој пост беше дел од единаесетиот #LunesDeBlogsGV [5], (Понеделник на блогови на ГВ) на 14 јули, 2014.